Wandelen doorheen een gevarieerd landschap met onderweg enkele culinaire stops. Een eenvoudig concept dat bij veel wandelaars die graag nieuwe culinaire wegen verkennen in de smaak valt.

Het toeristisch samenwerkingsverband Vallei van de Grote Nete waartoe naast Geel ook Herselt, Laakdal, Meerhout en Westerlo behoren stippelde drie culinaire wandeltochten uit langs de knooppuntennetwerken Kempense Landduinen en de Merode. Onderweg is er gelegenheid om de benen onder tafel te schuiven voor een stevige maaltijd.
 
Nog tot 23 april kan je in Geel-Bel mee Happen & Stappen.Je wandelt 11 kilometer over de routes van het wandelnetwerk Kempense Landduinen met start aan de kerk in Bel.
 
Te gast in de Belse bossen
De eerste culinaire stop is voorzien aan taverne ’t Belshof waar echte Bourgondiërs aan hun trekken komen. Het is er heerlijk toeven op het terras met zicht op de Belse bossen terwijl je geniet van een heerlijk voorgerecht. Niet alleen het happen, maar ook het stappen is genieten. De rust en de mooie natuur van Bel vormen het ideale decor voor deze wandeltocht.

De uitbaters van De Kleine Volmolen ontvangen je met open armen en bieden je een hoofdgerecht aan om duimen en vingers van af te likken. In sportcentrum Lissenvijver kan je je ten slotte tegoed doen aan een heerlijk dessert. Als toemaatje krijg je er nog een tasje koffie of een fris biertje bovenop. Happen & Stappen in de Belse bossen kan op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.
 
De smaak te pakken?
De echte Happen & Stappen fans kunnen ook in Meerhout (vertrek achter de Sint-Trudokerk) en Laakdal-Westerlo-Herselt (vertrek taverne ’t Laak) terecht voor twee andere wandeltochten van respectievelijk 10 en 13 kilometer.
 
Praktisch
Happen en Stappen kost € 35 per persoon. Reserveren is verplicht en kan via Toerisme Geel,  014 56 63 80 of toerisme@geel.be. Na contact en betaling ontvang je het plannetje van de wandeling en de vouchers die je in de diverse horecazaken moet inruilen.
 
Meer info
ToerismeGeel
Markt 1
2440 Geel
014 56 63 80
toerisme@geel.be